Mijn naam is Yvonne Vrijhof, ik ben 44 jaar herfsten jong en sinds mijn jeugd in de leer bij de natuur. Ik houd me bezig met de krachten van de natuur en alles wat hieruit voortkomt. Als ik iets doe dan doe ik dat met liefde en toewijding, ik wil me behulpzaam opstellen en van onze wereld een betere plek maken. Het liefst doe ik dat met behulp van een beetje magie.

Lering halen uit de natuur en de kennis van onze voor-ouderen ontvangen is een voorrecht om mee bezig te mogen zijn. Ik zal nooit uitgeleerd zijn en zal het nooit beter weten dan een ander, elk mens heeft zijn eigen beleving dat maakt het leven magisch en interessant.

Alles wat ik leer wil ik overdragen zodat de eeuwenoude kennis en magie rondom kruiden en geneeskrachtige planten bewaard blijft, hierbij hoop ik anderen te inspireren en te stimuleren om zelf verder te gaan onderzoeken.

Mijn opleidingen die ik op dit gebied heb gedaan, hebben mij steeds een stukje dichter bij de natuur en bij mezelf gebracht. Alhoewel ik leef vanuit het bewustzijn dat de natuur mijn grootste leermeester is, wil ik hier toch vermelden wat ik zoal heb gedaan;

Ik ben begonnen met Reiki 1 en van daaruit ook Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki master) gedaan. Vervolgens de leer van Louise Hay (Je kunt je leven helen) via opleiding mezelf eigen gemaakt. Daarna de opleiding Wilde Wijze Vrouwen en het verdiepingsjaar hiervan gedaan bij Daniëlle Pasma. Hierna direct de 2-jarige Runen queeste gevolgd ook bij Daniëlle Pasma (voorheen Eruname). Aansluitend 1 jaar de Kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk gevolgd.
2015 heb ik de Bach Bloesem opleiding waarvan ik niveau 1 en 2 behaald heb.
Tot slot heb ik begin 2015 een cursus Biologisch moestuinieren gevolgd en afgerond.
Tussendoor volg ik allerlei losse workshops en cursussen om mijn ontwikkeling te blijven stimuleren.

Moon Challenge 2016
De eerste Moon Challenge begin 2016 van 22-02 t/m 23-03 kwam volledig van mijn hand.
De tweede Moon Challenge kwam ook volledig van mijn hand eind 2016 van 16-10 t/m 14-12. Hierdoor heb ik meer dan 4400 mensen bewust mogen maken van de cyclus van de Maan en haar energie en invloed wat zij op ons dagelijks leven heeft. Vanuit de tweede Moon Challenge is er vanuit donaties een deel gefinancierd, wat mij de ruimte gaf om het boek op een duurzame manier te laten drukken.
Wil je hier meer over lezen over de Moon Challenge ga dan naar www.moonchallenge.nl
De 3de Moon Challenge (tevens laatste) is reeds bezig en zal op 12-12 afgelopen zijn. 

Mijn verdere ontwikkelingen (juni 2017)
Ruim 5 jaar schrijf, ontwikkel en vernieuw ik het cursusmateriaal voor mijn cursisten van Kruidenwijs en Kruidencursus, waarbij ik mij laat leiden door de natuur. Ook geef ik lezingen en organiseer ik activiteiten op het gebied van natuurbeleving. Daarnaast werk ik veel met rituelen op maat (persoonlijke rituelen) en geef ik workshops in de Hortus Botanicus in Alkmaar en vanuit de plek waar ik woon (in de duinen).

Tot slot heeft op 5 mei 2017 mijn 1ste boek ‘Hoofd in de Wolken en Voeten in de Aarde’ het levenslicht gezien.
Dit boek heb ik uitgegeven in eigen beheer.

In 2018 ga ik mezelf meer toeleggen op natuur coaching, dat heel mooi aansluit op de thema’s in mijn boek.

Mijn levensvisie:
Ik geloof in de magische kant van het leven.
Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn handelen en doe wat ik wil mits het niets of niemand schaadt.
Het maakt mij intens gelukkig om een leven te leiden vol magische momenten en openstaan voor alles wat er op mijn pad komt en daar lering uit te halen.
Goed en kwaad zijn een uitdrukkingen die je leren om dingen van 2 kanten te bekijken.
De natuur is mijn grootste leermeester.

Kruidige groet, Yvonne Vrijhof